Bento: ryżowe babeczki z warzywami

Jeśli chcesz poczytać więcej o bento, odsyłam Cię do mojego poprzedniego bloga: Bento po polsku.
Jeśli chcesz poczytać więcej o ryżowych babeczkach z warzywami, kliknij CZYTAJ WIĘCEJ...


Dziś do pudełka wpadły babeczki ryżowo warzywne.

1 torebka ryżu
garść warzyw z mieszanki warzywnej (tak zwane warzywa na patelnię)
przyprawa curry
jajko

Wszystko wymieszać, nałożyć do foremek i zapiekać w 180 stopniach około 15 minut.
 A masę można doprawiać wedle gustu. Pyszne i ładnie wygląda.


Te babeczki możesz zrobić jeśli zostanie Ci trochę ryżu z obiadu. To tak a propos artykułu, który znalazłam dziś w Metrze rano (LINK). Za każdym razem, kiedy natrafię na ten temat, to aż mną wstrząsa z oburzenia. Jak można??? Jak można tak marnować jedzenie? Nie tylko o jedzenie jednak tu chodzi. Ludzie ostatnio w ogóle mało rzeczy szanują. Wszystko jest jednorazowego użytku, do wyrzucenia, kolejną rzecz trzeba kupić szybko, żeby i ją wyrzucić. Jedzenie też. 
Mnie się to nie mieści w głowie. 

Wykałaczki listki pochodzą ze sklepu Bentomania.

Komentarze