Kotlety z kaszy gryczanej i sera feta

Co jeść w pracy? Bento!

Czyli jedzenie w pudełku. Poręczne, niedrogie i pakujesz w pudełko to co lubisz! U mnie dziś kotlety z kaszy gryczanej z serem feta. 
Przepis:

Kasza gryczana (1 torebka lub 100 gr. suchej kaszy)
ser feta (około 100 gramów)
1 jajko
natka pietruszki
pieprz
bułka tarta

Kaszę ugotować, wymieszać z pokruszoną fetą i posiekaną natką pietruszki oraz rozmąconym jajkiem i pieprzem. Obtaczać w bułce tartej. Jeśli masa jest zbyt rzadka na formowanie kotletów - dodaj do jej środka albo płatki owsiane (jaglane lub inne), mąkę lub bułkę tartą. Smaż do zbrązowienia. 
Wychodzi około 12 kotlecików o średnicy około 5 cm. 

Włóż do pudełka z czymś kolorowym - będziesz mieć pyszny i ładny lunch w pracy. 

Komentarze